Samih İLİ - Okul Müdürü

Mesleki eğitim ve mesleki eğitimde ülkemizin gelişmiş dünya ülkeleri arasında nerede olduğu sorusu sıkça dile getirilmektedir. Bilindiği gibi ülkemiz sanayisi güçlenen, gelişmekte olan ülkeler konumundan çıkıp gelişmiş ülkeler arasına girmekle beraber yetişmiş teknik eleman ihtiyacı da artmaktadır. Bu elemanların karşılanabilmesi için milli bir politika haline getirilen ve ulusal sanayi kuruluşları tarafından da desteklenen mesleki eğitimin güçlendirilmesi çalışmaları ile okullarımız günümüzde daha da önemli hale gelmiştir.

Gelişen teknolojiyle birlikte nitelikli iş gücü azlığı işverenlerin istihdam edebileceği nitelikli ara eleman bulmakta sıkıntı çekmesi işsizlikten bahsedildiği günümüzde okullarımızın önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. İşsizliği çözmek ancak mesleki eğitimle olur, mesleki eğitim de bizim işimiz, diyoruz ve Başöğretmenimiz Ulu Önder Atatürk’ün “Milletimizin dehasının gelişmesi layık olduğu medeniyet düzeyine ulaşması; ancak yüksek ilim ve teknik elemanlarının yetiştirilmesi ve kültürümüzün yüceltilmesiyle mümkündür.” sözleri ışığında hepinizi selamlıyorum.

Dahili Telefon Numarası: 101

(236) 613 1550 (236) 612 7970 Eposta